Impact'18 Agenda.

Day I 13.06.2018 Wednesday
S1 S2 Challenger arena Workshop stage S4 Workshop stage S5
8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
10:00
  • GENERAL SESSION | Intro | 10:00 – 10:10 | 10min.
  • “Opening VR Show – Painting your future. What will come next?”
  • Moderator:
10:30
11:00
11:30
  • GENERAL SESSION | Keynote | 11:35 – 11:45 | 10min.
  • “Rocket science – journey to Mars and beyond”
  • GENERAL SESSION | Keynote | 11:45 – 11:55 | 10min.
  • “How to use the power of innovation to satisfy the patient needs?”
12:00
  • Workshop | 12:00 – 13:00 | 60min.
  • “COI – Wsparcie II osi Programu Operacyjny Polska Cyfrowa. Skorzystaj i wygraj!”
  • Wanda Buk, Dyrektor Centrum Projektów Polska Cyfrowa
    oraz
    Andrzej Pieczunko, Dyrektor Departamentu Analiz i Doradztwa IT, Centralny Ośrodek Informatyki

    Workshop stage (warsztaty i spotkania zamknięte) – 30 min.

    Jesteśmy w połowie perspektywy, w której możliwe jest współfinansowanie
    projektów IT ze środków II osi Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa (POPC). Są to miliardy
    złotych przeznaczonych m.in. na uruchomienie elektronicznych usług publicznych, na
    systemy IT wspierające działanie polskiej administracji oraz na upublicznienie danych z
    państwowych zasobów informacyjnych. Pozyskiwanie tych funduszy oraz prowadzenie
    projektów IT zgodnie z ich planami stwarza wielu instytucjom publicznym trudności.
    Aby wyjść naprzeciw tym problemom, Minister Cyfryzacji powołał Centrum
    Kompetencyjne POPC Wsparcie. Otwarte zostało w październiku 2017 r. w Centralnym
    Ośrodku Informatyki (COI). COI to Software House Ministra Cyfryzacji – kilkaset osób,
    utrzymujących i rozwijających najważniejsze rejestry państwowe.

12:30
  • GENERAL SESSION | MC on stage | 12:35 – 12:40 | 5min.
  • Break | 12:40 – 13:00 | 20min.
  • Break | 12:40 – 13:00 | 20min.
  • Break | 12:40 – 13:00 | 20min.
13:00
  • GENERAL SESSION | Intro | 13:00 – 13:05 | 5min.
  • Workshop | 13:00 – 15:00 | 120min.
  • “NCN / FNP – From lab to hub – basic research for innovative economy (language: English)”
  • prof. dr hab. Zbigniew Błocki, NCN
    prof. dr hab. Maciej Żylicz, FNP
    prof. József Pálinkás, National RDI Office of Hungary
    dr hab. Anna Wójcicka, Warsaw Genomics
    Michał Wojtulewicz, ASTOR
    Moderator: Bartosz Wawrzynow, FNP
  • GENERAL SESSION | Fireside chat | 13:05 – 13:15 | 10min.
  • “AI for industry, industry of AI – Maciej Chorowski (NBCR), Ludwig Siegele (The Economist)”
  • **In Polish
  • Challenger talk | 13:05 – 13:15 | 10min.
  • “Moving from Passive Observation to Active Immersion”
  • Workshop | 13:20 – 14:20 | 60min.
  • “Krajowy Fundusz Kapitałowy – Review of the most promising investments from KFK S.A. portfolio financed by Swiss funds”
  • KFK S.A. has the honour to present selected the most promising projects co-financed by KFK S.A. and Swiss funds

    XTRF Management Systems
    DrOmnibus
    Aisens
    Luna
    InMotion
    Surge Cloud

  • Keynote | 13:25 – 13:40 | 15min.
  • “High tech: taking personalized healthcare to new heights”
  • #biotechnology & digital health
13:30
  • Keynote | 13:30 – 13:40 | 10min.
  • “Welcome to the Automation, Connectivity and Electromobility Transformation of Smart Cities”
  • #industry 4.0
  • Challenger talk | 13:50 – 14:00 | 10min.
  • “Build fast, sell high – The ugly truth behind startup ecosystem”
14:00
  • MC on stage | 14:25 – 14:30 | 5min.
  • #biotechnology & digital health
  • Pitch | 14:25 – 15:15 | 50min.
  • “Challenging Startups – Industry 4.0 & 5G”
  • Łukasz Leśniak, Startberry

    Andrzej Czulak, NewEraMaterials
    Mateusz Marczuk i Łukasz Golcz, Chameleon IP
    Agnieszka Kopytko, Smabbler
    Karol Górnowicz, Skiware
    Sławomir Potasz, InMotion
    Wojciech Regulski, QuickerSIM
    Justyna Janicka, 1000 Realities
    Wojciech Daniło, Luna

    Oskar Łopalewski i Konrad Sowa, Hub:raum

  • #industry 4.0
14:30
  • Workshop | 14:30 – 15:30 | 60min.
  • “Eventory – Jak stworzyć i mierzyć efektywną strategię event marketingową?”
  • What does 'event marketing' exactly mean today? Why event marketing can be a part of marketing strategy? What are the key points of such a strategy? How to measure and monetize it? Where event marketing is in the sales funnel?

    Hosts: Andrzej Targosz, Barbara Kozanecka – Eventory

  • MC on stage | 14:45 – 14:50 | 5min.
  • #industry 4.0
  • Keynote | 14:45 – 15:00 | 15min.
  • “Flatiron: Using Software and Data to Fight Cancer”
  • #biotechnology & digital health
  • Keynote | 14:50 – 15:00 | 10min.
  • “Modular production systems: A new manufacturing paradigm”
  • #industry 4.0
15:00
  • Keynote | 15:00 – 15:10 | 10min.
  • “Knowledge is power. White paper for the industry 4.0”
  • #industry 4.0
  • **In Polish
  • Workshop | 15:15 – 16:00 | 45min.
  • “NCBiR – Z NCBR do celu – oferta dla innowatorów”
  • To warsztat przygotowany z myślą o potrzebach przedsiębiorców, na którym będzie można poznać ofertę wsparcia Narodowego Centrum Badań i Rozwoju (NCBR) dla rozwoju innowacyjnego biznesu. Nasz ekspert zaprezentuje możliwości uzyskania dotacji na działania, które pozwolą przedstawicielom mniejszego i większego biznesu na wprowadzenie nowatorskich rozwiązań w prowadzonej działalności lub udoskonalenie już istniejących produktów czy usług. Wychodząc naprzeciw potrzebom MŚP NCBR wprowadził proste zasady ubiegania się o dofinansowanie, m.in. znacząco ograniczając formalności i skracając czas oceny wniosków. Podczas spotkania nasz ekspert zaprezentuje ofertę dofinansowań i ogólne zasady udziału w konkursach oraz odpowie na wszelkie pytania dotyczące oferty NCBR.
  • Keynote | 15:25 – 15:40 | 15min.
  • “From Patient Need to Effective Medicine: Partnering a New Approach to Treating Serious Persistent Pain”
  • #biotechnology & digital health
15:30
  • Workshop | 15:30 – 16:30 | 60min.
  • “T-Mobile – Cities and trend-driven innovations”
  • Myśląc o trendzie mamy na myśli: dominującą tendencje, ruch, zjawisko, linię rozwoju.

    Silne trendy wpływają na:
    • przekształcanie miast,
    • napędzanie nowych technologii,
    • zmiany ludzkich zachowań.

    Ważnym jest, aby wszystkie miasta były na bieżąco z tymi zmianami i odpowiednio wcześnie zareagowały.

    T-mobile Polska i hubraum – inkubator technologiczny Deutsche Telekom zapraszają na warsztat, którego celem jest określenie horyzontów innowacji miast uwzględniających zarówno krótko-, jak i długoterminowy rozwój.

    Warsztat oparty na analizie mega, makro i mikro trendów połączony z pracą symulacyjną pozwoli na zidentyfikowanie i określenie kierunków zmian dla miast w aspekcie: społecznym, kulturowym, gospodarczym i technologicznym.

  • MC on stage | 15:40 – 15:45 | 5min.
  • #biotechnology & digital health
  • MC on stage | 15:50 – 15:55 | 5min.
  • #industry 4.0
  • Keynote | 15:55 – 16:05 | 10min.
  • “How can technology 4.0 drive healthy and sustainable tourism?”
  • #industry 4.0
16:00
  • Workshop | 16:00 – 16:30 | 30min.
  • “KPT – Smart Growth, Challenges and opportunities in digitalized civilization | New vision for special economic zones “
  • moderation: Małgorzata Popławska, Vicepresident, Krakow Technology Park (session provided in Polish)
    Jadwiga Emilewicz, minister of entrepreneurship and technology
    Marek Potoczny, Director of Public Funds and Industrial Projects at Valeo Autosystemy sp. z o.o.
    Marcin Mrowiec, chief economist of Pekao Bank
  • Keynote | 16:05 – 16:15 | 10min.
  • “Engineer your heart – how soft robotics helps you live better?”
  • #biotechnology & digital health
  • MC on stage | 16:10 – 16:15 | 5min.
  • #science to business
16:30
  • Workshop | 16:30 – 17:00 | 30min.
  • “KPT – Smart Economy Acting locally winning globally | How regions support the development of innovation?”
  • Smart Economy
    KPT – Smart Economy Acting locally winning globally | How regions support the development of innovation?

    moderation: Wojciech Przybylski, CEO, Krakow Technology Park (session provided in English)
    Different starting points, different approaches in CE regions but one goal. Best practices developed under 3D Central project.

    Johannes Brunner, IDM Sudtirol, Stefano Ierace, Associazione della fabricca intellgente Lombardia, Marko Mocnik, Technology Park Pomurje, Balázs Barta, Pannon Business Network Association and Robert Maciaszek, Marshal Office of Malopolska Region

  • Workshop | 16:30 – 18:00 | 90min.
  • “Krajowy Punkt Kontaktowy PB UE”
  • Europejska Rada ds. Innowacji (EIC)
    nowa inicjatywa Komisji Europejskiej, która oferuje instrumenty wsparcia dla najbardziej obiecujących europejskich innowatorów. Celem spotkania będzie zaprezentowanie firmom koncepcji i oferty EIC na lata 2018 -2020 ze szczególnym naciskiem na Instrumenty dla MŚP. Szczegółowe omówienie programów wsparcia oraz najlepszych praktyk

    Katarzyna Czerwińska-Walerowicz, NCBR,
    Marek Ostafil, CEO w Cyberus Labs,
    Mateusz Sagan, Dyrektor Rozwoju i Członek Rady Nadzorczej SDS Optic,

  • MC on stage | 16:40 – 16:45 | 5min.
  • #biotechnology & digital health
  • Keynote | 16:45 – 17:00 | 15min.
  • “How to start a 5G revolution? “
  • #5G economy & the future of IoE
17:00
  • Workshop | 17:00 – 17:45 | 45min.
  • “KPT – Smart Factory From Industry 4.0 to Smart Factory | From vision to action. “
  • Moderation: Krzysztof Krzysztofiak, Krakow Technology Park, (session provided in English)
    Industry 4.0 for SME
    Roman Elsner | Fraunhofer IWU |

    How to improve efficiency of industrial machines
    Victoria Ilger, Project Manager | Evolaris |
    Artur Hanc, CoFounder & CEO | ELMODIS

    Smart Product Life Cycle
    Dominik Kania, Managing Director | Woodward Poland Sp. z o.o. |

    From data and autonomous decisions to intelligence and actions
    Stefan Życzkowski , Chairman & CEO | Astor Sp. z o.o. |
    Maciej Socha, Executive Director | WISNIOWSKI Sp. z o.o. S.K.A.|

  • MC on stage | 17:05 – 17:10 | 5min.
  • #science to business
17:30
  • Keynote | 17:30 – 17:40 | 10min.
  • “The future of food – how clean meat will affect the biotechnology industry?”
  • #biotechnology & digital health
18:00
  • Pitch | 18:00 – 19:00 | 60min.
  • “Challenging Startups – Biotechnology”
  • Anthony Gemmell, Johnson & Johnson Innovations

    Bogumiła Matuszewska, Dr Omnibus
    Kuba Karpel, DermoApp AI
    Przemysław Sękalski, ThermoEye
    Miron Tokarski, Genomtec
    Aleksandra Kubicka, mobiCTG
    Sebastian Mul, dr Poket
    Wojciech Giżowski, Biolumo

    Paweł Przewięźlikowski, Selvita
    Marcin Szumowski, OncoArendi Therapeutics

  • #biotechnology & digital health
  • MC on stage | 18:05 – 18:10 | 5min.
  • #5G economy & the future of IoE
  • Keynote | 18:10 – 18:20 | 10min.
  • “Innovations? No, thanks. We’re extremely busy! How to innovate at your own pace with SAP Leonardo”
  • #5G economy & the future of IoE
  • Keynote | 18:20 – 18:30 | 10min.
  • “SMART CITY makes you better”
  • #5G economy & the future of IoE
18:30
  • Keynote | 18:40 – 18:50 | 10min.
  • “Big Smart City Data”
  • #5G economy & the future of IoE
19:00
  • MC on stage | 19:00 – 19:05 | 5min.
  • #5G economy & the future of IoE
19:30
20:00
  • Cocktail | 20:00
  • Cocktail | 20:00
  • Cocktail | 20:00
  • Cocktail | 20:00
  • Cocktail | 20:00
Day II 14.06.2018 Thursday
S1 S2 Challenger arena Workshop stage S4 Workshop stage S5
8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
  • Registration Opening | 8:00
9:00
  • GENERAL SESSION | Intro | 9:00 – 9:10 | 10min.
  • “A brand new day, a brand new challenge – welcome back and day 1 video flashback”
  • Moderator:
  • GENERAL SESSION | Keynote | 9:10 – 9:20 | 10min.
  • “A Journey towards borderless nation “
9:30
10:00
  • GENERAL SESSION | Keynote | 10:20 – 10:35 | 15min.
  • “I am the code. Enabling one million girl coders by 2030”
10:30
  • GENERAL SESSION | Keynote | 10:35 – 10:50 | 15min.
  • “Power up! Building the biggest battery factory in Europe “
11:00
  • Workshop | 11:00 – 12:00 | 60min.
  • “MNiSW – Spotkanie 'Doktoraty wdrożeniowe'”
  • Keynote | 11:05 – 11:20 | 15min.
  • “Innovation at everyones feet: How to turn your footsteps into energy”
  • #transportation, energy & environment
  • Keynote | 11:05 – 11:15 | 10min.
  • “From catwalk to tech. Decoding fashion for digital future”
  • #retail & e-commerce
11:30
  • Keynote | 11:30 – 11:40 | 10min.
  • “The game changer. Mastercard approach to strategic investment”
  • #fintech
  • Workshop | 11:30 – 12:30 | 60min.
  • “Inventity Foundation – Mapa Strategii Twojej Firmy, czyli jak rozwinąć umiejętność konceptualnego myślenia o firmie, zdefiniować własną przestrzeń, gdzie nie dociera konkurencja.”
  • Zdolność lidera do oderwania się od codziennej działalności i konkretnych spraw z nią związanych jest umiejętnością o znaczeniu krytycznym, która przyczynia się do trwałego sukcesu organizacji. Jeśli chcesz nauczyć się jak “na jednym wykresie” stworzyć wygrywającą strategię, a jednocześnie szczegółowe zasady mówiące, jak należy wyskalować działalność firmy i osiągnąć mistrzowski poziom, warsztat Mapa Strategii jest właśnie dla Ciebie! Podczas warsztatu poznasz narzędzia, które wiele firm polskich i międzynarodowych zaprowadziło na szczyt. Będziesz miał możliwość spojrzenia na własne odbicie w lustrze i stworzenia ścieżki trwałego sukcesu osobistego i całej organizacji.
  • Keynote | 11:45 – 11:55 | 10min.
  • “Being the most popular is not enough”
  • #retail & e-commerce
  • MC on stage | 11:55 – 12:00 | 5min.
  • #fintech
12:00
  • Workshop | 12:00 – 13:00 | 60min.
  • “PARP – WINNING TOGETHER. Lessons learned from the ScaleUP accelerators.”
  • Master of Ceremony (MC) – Nina Dobrzyńska, Deputy President of PARP

    This session is about the effects of the first ever public supported startups accelerator programme in Poland and the biggest one in CEE.

    How did the startups and corporates made it to innovate together?

    What are the recommendations and plans for the nearest future?

  • MC on stage | 12:15 – 12:20 | 5min.
  • #retail & e-commerce
  • MC on stage | 12:25 – 12:30 | 5min.
  • #transportation, energy & environment
12:30
  • Keynote | 12:30 – 12:40 | 10min.
  • “Urban Mobility as a Service – The End of Car Ownership?”
  • #transportation, energy & environment
  • Workshop | 12:30 – 14:00 | 90min.
  • “Selvita/PFR Life Science – Jak rozwijać, finansować i sprzedać polskie R&D od akademickiej licencji do komercjalizacji?”
  • Dyskusja na temat typowych ścieżek rozwoju na wiodących rynkach biotechnologicznych i praktyka na rynku polskim przedstawiona przez PFR Life Science i Selvita S.A.
13:00
  • Keynote | 13:00 – 13:10 | 10min.
  • “How to make the most of technology to help keep people and cities moving?”
  • #transportation, energy & environment
  • Workshop | 13:00 – 14:30 | 90min.
  • “STMicroelectronics”
  • STMicroelectronics
    www.st.com

    ST-UP workshop – We will present our accelerator program for start-ups and our way of working on global and local level.

    The key part of the workshop is the presentation about ST UP accelerator program located in Israel dedicated for electronic innovative industry supporting start- ups with best in class technologies.

    ST – Global semiconductor supplier enabling smart driving and IoT

    ST Presentation
    Speaker: Alessandro Messi, EMAE Vice president

    ST UP acceleration program

    ST UP globally
    Speaker: Stephane CHOUCHAN – Sales Director Israel, ST UP program Manager

    ST UP support model Poland

    Our support model
    Speaker: Karol Plocha – Field Sales Engineer Poland

    Trainings we offer
    Speaker: Krzysztof Smolko – Field Application Engineer Poland

    Portfolio for fast HW development
    Speaker: Przemyslaw Lagod – Field Application Engineer Poland

  • MC on stage | 13:10 – 13:15 | 5min.
  • #transportation, energy & environment
  • Keynote | 13:15 – 13:25 | 10min.
  • “Smart about location: how AR, deep learning and data analytics can future proof mobility services”
  • #transportation, energy & environment
  • MC on stage | 13:25 – 13:30 | 5min.
13:30
  • MC on stage | 13:30 – 13:35 | 5min.
  • #fintech
  • Pitch | 13:40 – 14:30 | 50min.
  • Kamila Wincenciak i Konrad Radzik, Alior Bank

    Jakub Berezowski, Invipay
    May Michelson, PayKey
    Sonia Targosz, Fiat based token
    Tomasz Kopera, Ignico
    Mateusz Mach, Opus

    Borys Musielak, Reaktor Warsaw

  • #fintech
14:00
14:30
  • MC on stage | 14:30 – 14:35 | 5min.
  • #fintech
  • Workshop | 14:30 – 15:30 | 60min.
  • “Blue Media”
  • Przyszłość już się wydarzyła – czyli jak korzystać z sygnałów zmian, by tworzyć innowacje jutra
    Żyjemy w czasach, w których jedyną pewną rzeczą jest ZMIANA. Kluczowa staje się umiejętność transformacji firmy w przestrzeń multikanałowej rzeczywistości, w której granice między światem fizycznym i wirtualnym, firmą a klientem, nadawcą i odbiorcą zacierają się. Nie zmienisz organizacji pozostając w dzisiejszej logice i adaptując w niej jedynie rozwiązania cyfrowe, konieczna jest nowa logika działania.

    Wg teoretyków Futures Thinking przyszłość już się wydarzyła, tylko nie została równomiernie
    dystrybuowana. Dlatego aby tworzyć realne innowacje trzeba zacząć od rozpoznania ZMIAN i TRENDÓW, które dzisiaj występują w mikroskali w różnych sektorach.

    Blue Media SA, zaprasza na90-minutową sesję z Zuzanną Skalską (360Inspiration) i Rafałem
    Kołodziejem (Greenhat Innovation) z którymi na co dzień pracuje.Będzie to interaktywne spotkanie jak projektować transformację biznesu od strony przyszłości.

  • MC on stage | 14:45 – 14:50 | 5min.
  • #digital state
15:00
  • Keynote | 15:00 – 15:10 | 10min.
  • “How new technologies are shaping the world of finance? A case study of Ministry of Finance”
  • #fintech
  • **In Polish
  • MC on stage | 15:15 – 15:20 | 5min.
15:30
  • Workshop | 15:30 – 16:30 | 60min.
  • “ImpactCEE – Podsumowanie wyników EduHackathonu”
  • Pitch | 15:40 – 16:30 | 50min.
  • “Challenging Startups Transportation, Energy & Environment”
  • Mateusz Głogowski, PGE Ventures

    Piotr Lenarciak, Lesss
    Daniel Rom, GreenBin
    Tomasz Kalinowski, IC Solutions
    Asa Ziv, NrgStorEdge
    Volodia Voronel, Plastic2Nrg
    Przemysław Pączek, Hyper Poland
    Pavel Vrba, eParkomat

  • #transportation, energy & environment
  • MC on stage | 15:55 – 16:00 | 5min.
  • #fintech
16:00
  • Keynote | 16:00 – 16:10 | 10min.
  • “The first ever mass market applications of BLOCKCHAIN”
  • #fintech
  • MC on stage | 16:05 – 16:10 | 5min.
  • “Official closing”
  • #digital state
  • Keynote | 16:10 – 16:20 | 10min.
  • “Bank & Fintech collaboration for digital receivables management”
  • #fintech
16:30
17:00
17:30
18:00
18:30
19:00
19:30
20:00